Modeltekenen

The Cartoonist organiseert sessies vrij modeltekenen en een masterclass modeltekenen met Gal.

 

VRIJ MODELTEKENEN

 

Iedere woensdagavond kunt u van 19.30 tot 21.30 uur in het G.C. Elzenhof vrij modeltekenen met een professioneel naaktmodel.

 

Prijs: 25 € per persoon

 

MASTERCLASS MODELTEKENEN MET GAL

 

Iedere 4de zaterdag van de maand kunt u van 9u30 tot 11u30 in het G.C. Elzenhof een masterclass modeltekenen volgen met perstekenaar Gal.

 

Gal tekent al meer dan een halve eeuw cartoons over politiek en maatschappij. Hij is bekend als politiek tekenaar en kunstschilder. Zijn scherpe spotprenten, die grafisch meer aan schilderijen doen denken dan aan gewone getekende cartoons, verschijnen wekelijks in Knack.

 

Gal doceert al jaren modeltekenen. Beleef nu een masterclass modeltekenen met deze ervaren topdocent en met een professioneel naaktmodel.

 

Prijs: 80 € per persoon

 

Volgende masterclass: 24 juni 2017

 

EXTRA INFO

 

Het vrije modeltekenen en de masterclass gaan door in het G.C. Elzenhof, mits minimaal 6 inschrijvingen.
Inschrijving en meer info via info@thecartoonist.be. De inschrijving dient te gebeuren ten laatste 7 dagen voor de geplande datum en is bindend.
Geen sessies op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

 

Breng uw eigen tekenmateriaal mee.
Schildersezels kunnen gratis gereserveerd worden via info@thecartoonist.be.

 

Adres Gemeenschapscentrum Elzenhof: Kroonlaan 12, 1050 Elsene

 

MEER INFO OVER GAL

 

foto-gal-e1479163643462-365x416

Gerard Alsteens werd geboren op 3 augustus 1940 in Oudergem (Brussel).

Wanneer Gerard 13 is, verschijnt z’n eerste tekening in de pers: een boerenpaard in de wei. Het beest verschijnt als “tekening van de week” op de jeugdbladzijde van Het Nieuws van den Dag. Vanaf dan weet Gerard Alsteens heel zeker dat hij tekenaar wil worden. Hogere studies aan de kunstschool volgen.

 

Kunst is z’n passie, maar politiek z’n roeping. Vanaf 1960 is Gerard Alsteens actief als politiek tekenaar in weekbladen als De Linie, De Nieuwe, het communistische Pour, De Zwijger, Panorama, Humo, Knack,… Onder het pseudoniem GAL wordt hij het gezicht van links en progressief engagement. Altijd kritisch voor machthebbers, altijd in de bres voor hun slachtoffers.

 

Gerard Alsteens geeft ook les: modeltekenen aan Sint-Lukas. Want naast het politieke vuur blijft ook de passie voor kunst branden. In 1980 wordt hij gevraagd voor de Biënnale van Venetië. Hij toont er een sculptuur die verwijst naar toenmalig VS-president Jimmy Carter.

 

Z’n politiek engagement zal z’n carrière als kunstenaar altijd in de schaduw blijven zetten. Gerard Alsteens vindt dat ergens wel jammer. Maar de journalistiek blijft roepen.

 

GAL krijgt voor zijn werk verschillende prijzen: de Louis Paul Boonprijs, de Arkprijs van het Vrije Woord, de prijs Régine Beer,…

 

In 2010 denkt Gerard Alsteens wel eens aan stoppen, hij is dan 70. Maar het blijft bij “denken aan”. Hij heeft een mening en moet die uitdragen.