Onze educatieve activiteiten

The Cartoonist biedt workshops aan voor scholen en volwassen studenten Nederlands.


 

HET CARTOONATELIER VOOR SCHOLEN

 

De perscartoon leent zich perfect als educatief middel: scholieren maken op een humoristische, creatieve en kritische manier kennis met de perscartoon en het werk van onze talentvolle cartoonisten. Ze leren over politiek en actualiteit, krijgen inzicht in het leven van een politiek tekenaar en het belang van diens werk. Het atelier garandeert een ware onderdompeling in de wereld van de perscartoon.

 

De workshop duurt twee uren of twee en een halve lestijden en kan in de context van een vak gegeven worden, zoals een les wereldoriëntatie, zedenleer of muzische/plastische opvoeding. Een ervaren docent komt ter plaatse in de klas. Na een introductie over de perscartoon gaan de leerlingen zelf aan de slag. Aan de hand van leuke oefeningen leren ze hoe een originele tekening samenvloeit met een kritische tekst, eventueel gepaard met de nodige humor. Tekentalent is geen must, een leuk idee – en een potlood! – volstaan om deel te nemen. De klastitularis wordt intensief betrokken en kan nadien naar wens de opgedane ervaring verder integreren in het klasgebeuren.

 

Het atelier is geschikt voor leerlingen vanaf het 4de leerjaar tot en met het 6de middelbaar (10 t/m 18 jaar).

 

Meer info over deze workshop en boeking via info@thecartoonist.be

 
 

HET CARTOONATELIER VOOR VOLWASSEN STUDENTEN NEDERLANDS

 

België beter leren kennen door middel van de perscartoon? Het kan!

 

Deze workshop is geschikt voor volwassenen die Nederlandse les volgen. Via humor en creativiteit oefenen ze het Nederlands, maar verruimen ze ook hun kennis over België. De perscartoon bevordert de taalgevoeligheid, het is een artistieke stimulans en het stimuleert de belangstelling in de politiek en actualiteit.

 

Locatie: nader te bepalen.

 

Meer info over deze workshop en boeking via info@thecartoonist.be