Arrangementen

Zoekt u een originele uitstap met overnachting? The Cartoonist biedt groepen, organisaties of bedrijven originele arrangementen aan op een unieke locatie.

 

Er worden twee arrangementen aangeboden:
– BEDRIJFSARRANGEMENT
– LUXE ARRANGEMENT

 

BEDRIJFSARRANGEMENT

 

The Cartoonist biedt uw bedrijf een aantrekkelijk pakket op één locatie in de Sint-Bonifaaswijk in Elsene. Naast een aangename en gezellige vergaderruimte, die constant beschikbaar is, kunt u ook ontspannen in de galerie.

 

U ontmoet tekenaar en cartoonist Johan De Moor voor een persoonlijke babbel. Hoe werkt Johan De Moor, hoe denkt hij, welke tekentechnieken gebruikt hij, waar haalt hij zijn inspiratie, hoe gaat hij om met deadlines,…? Dit en meer komt u te weten tijdens een boeiende lezing met deze fascinerende persoonlijkheid.

 

Het weekend wordt gezellig afgesloten op zondagochtend met ontbijt en verdere mogelijkheid tot vergaderen.

 

U slaapt, vergadert, eet en ontspant in de B&B naast de galerie, dus alle activiteiten onder één dak!

 

The Cartoonist is gelegen in Elsene, op de grens van de levendige Sint-Bonifaaswijk en Matongé, gekend als “le quartier des continents”. De galerie is gehuisvest in een voormalige drukkerij, een unieke plek die het bezoeken waard is.

 

Programma:

14:00 – 14.30: aankomst en verwelkoming met inleiding door The Cartoonist

14:30 – 16:00: rendez-vous met Johan De Moor (uitgebreide lezing)

16:00 – 16:30: nagesprek met Johan De Moor met koffie/thee

16:30 – 18:00: mogelijkheid tot vergaderen/vrij in te vullen

18:00 – 19:00: aperitief met hapjes + aandenken

19:00 – 20:30: diner (hoofdgerecht + dessert, buffet)

20:30 – zondag 12:00: mogelijkheid tot vergaderen/vrij in te vullen

Zondag vanaf 9:30: ontbijt

 

Andere mogelijkheden/opties zijn bespreekbaar.

 

Prijs:

250 € per persoon (min. 7 personen, 7 kamers)

395 € per 2 personen (gedeelde kamer)

Vanaf 12 personen: groepstarief 2.350 € (max. 14 personen, 7 kamers)

 

De inschrijving is enkel geldig na betaling van de factuur en dient te gebeuren ten laatste 15 dagen voor de geplande datum.

 

Adres: Lang-Levenstraat 40, 1050 Brussel

 

Inschrijving + meer informatie:
Contactpersoon: Marloes De Cloedt 0476 689 455 info@thecartoonist.be

 

 

LUXE ARRANGEMENT

 

The Cartoonist biedt u een weekend lang een onderdompeling in de wereld van de perscartoon en het modeltekenen en dit in de unieke setting van galerie The Cartoonist.

 

Er is tijd voor een persoonlijke babbel met perscartoonist en kunstschilder Gal (Gerard Alsteens). Hij vertelt u alles over zijn werk als politiek tekenaar. Vervolgens geeft Gal een masterclass modeltekenen met een professioneel model.

 

Als alternatief voor deze masterclass biedt The Cartoonist een museumbezoek en een wandeling met gids aan in het sfeervolle Elsene. U kiest dus zelf hoe u het arrangement invult. Als koppel kan de één bijvoorbeeld de masterclass volgen, terwijl de ander van Elsene geniet.

 

U slaapt en eet in de B&B naast de galerie en het weekend sluit u gezellig af op zondagochtend met een ontbijt samen met één van onze perscartoonisten.

 

Programma:

13:30 – 14:00: inleiding The Cartoonist en kennismaking met het werk van de 25 perscartoonisten

14:00 – 15:30: rendez-vous met GAL (uitgebreide lezing)

15:30 – 16:00: babbel met GAL met koffie/thee

16:00 – 18:00: masterclass modeltekenen met Gal

Alternatief: museumbezoek en wandeling met gids in Elsene

18:00 – 19:00: aperitief met hapjes + souvenir

19:00 – 20:30: diner (hoofdgerecht + dessert, buffet)

20:30 – zondag 9:30: vrij in te vullen avond + overnachting

9:30 – 11:30: ontbijt met een cartoonist uit het collectief The Cartoonist

 

Deze formule is ook te verkrijgen met perscartoonisten Marec of Karl Meersman.

 

Prijs:

295 € per persoon

450 € per 2 personen (gedeelde kamer)

 

De inschrijving is enkel geldig na betaling en dient te gebeuren ten laatste 15 dagen voor de geplande datum.
Het weekend gaat door mits minimaal 7 inschrijvingen. Indien onvoldoende deelnemers, wordt uw inschrijvingsgeld integraal teruggestort en wordt u hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

 

Adres: Lang-Levenstraat 40, 1050 Brussel

 

Inschrijving + meer informatie
Contactpersoon: Marloes De Cloedt 0476 689 455 info@thecartoonist.be

 

EXTRA INFO

 

Johan De Moor:

 

4485597_6_75bb_johan-de-moor-a-bruxelles-le-29-aout_d5b9f277aeb4d9a50ad7eaade7e8de3c-416x277

 

Johan de Moor volgde grafische studies aan het Sint-Lukasinstituut. Zijn vader Bob De Moor was de rechterhand van tekenaar Hergé en De Moor assisteerde hem bij het tekenen van Kuifje.

 

Johan De Moor heeft zelf de supervisie over 260 tekenfilms met de personages Kwik en Flupke en hij brengt zijn eigen albums uit, o.a. ‘Haute Tension’ , ‘Gaspard de la Nuit’, ‘Kobe de Koe’, ‘Coeur Glacé’ en zijn laatste album ‘La vie à deux’.

 

Johan De Moor maakt ook perscartoons. In 2008 won hij de Grote Prijs in Press Cartoon Belgium.

 

Johan De Moor is perfect Nederlands- en Franstalig.

 

Gal:

 

foto-gal-e1479163643462-365x416

 

Gerard Alsteens werd geboren op 3 augustus 1940 in Oudergem (Brussel).
Wanneer Gerard 13 is, verschijnt z’n eerste tekening in de pers: een boerenpaard in de wei. Het beest verschijnt als “tekening van de week” op de jeugdbladzijde van Het Nieuws van den Dag. Vanaf dan weet Gerard Alsteens heel zeker dat hij tekenaar wil worden. Hogere studies aan de kunstschool volgen.

 

Kunst is z’n passie, maar politiek z’n roeping. Vanaf 1960 is Gerard Alsteens actief als politiek tekenaar in weekbladen als De Linie, De Nieuwe, het communistische Pour, De Zwijger, Panorama, Humo, Knack,… Onder het pseudoniem GAL wordt hij het gezicht van links en progressief engagement. Altijd kritisch voor machthebbers, altijd in de bres voor hun slachtoffers.

 

Gerard Alsteens geeft ook les: modeltekenen aan Sint-Lukas. Want naast het politieke vuur blijft ook de passie voor kunst branden. In 1980 wordt hij gevraagd voor de Biënnale van Venetië. Hij toont er een sculptuur die verwijst naar toenmalig VS-president Jimmy Carter.

 

Z’n politiek engagement zal z’n carrière als kunstenaar altijd in de schaduw blijven zetten. Gerard Alsteens vindt dat ergens wel jammer. Maar de journalistiek blijft roepen.

 

GAL krijgt voor zijn werk verschillende prijzen: de Louis Paul Boonprijs, de Arkprijs van het Vrije Woord, de prijs Régine Beer,…

 

In 2010 denkt Gerard Alsteens wel eens aan stoppen, hij is dan 70. Maar het blijft bij “denken aan”. Hij heeft een mening en moet die uitdragen.

 

The Cartoonist:

 

z

unspecified

unspecified4vuu0yun

 

The Cartoonist verenigt 25 Belgische perscartoonisten en organiseert tentoonstellingen om hun werk en de perscartoon te promoten.

 

De Belgische perscartoonisten interpreteren op geheel eigen wijze onze samenleving. Met hun visuele verbeeldingskracht geven zij commentaar op het nationale en internationale nieuws. Ze doen dit ieder op hun eigen bijzondere en ontwapenende manier. Ondanks de vervreemding tussen onze taalgemeenschappen, behandelen ze dezelfde actualiteit. Deze verbondenheid en de wens om samen te werken hebben geleid tot de oprichting van The Cartoonist.

 

The Cartoonist vertegenwoordigt de meest prominente Belgische perscartoonisten, waaronder Kroll, Karl, Philippe Geluck, Kamagurka, Herr Seele, duBus, Marec, Gal, Vadot, Johan De Moor, Quirit, Cécile Bertrand, Ilah, Kanar, Kim, Lectrr, Zaza, Max Tilgenkamp, Sondron, Fritz, Steve, Joris Snaet, Clou, Fred en Cost.

 

Overnachting en verblijf:

 

kamer-kopie

 

kamer-3-kopie

 

lounge

 

unspecified

Bed & breakfast Longue Vie ligt in het centrum van Brussel, in de gezellige Sint-Bonifaaswijk. Deze B&B heeft een uniek interieur met elegante kamers, een gezellige lounge en een terras. De kamers hebben een subtiel thema en ongewone eigenschappen, zoals een vrijstaand bad in de kamer of een balkenplafond. Er is gratis WiFi beschikbaar.

 

Sint-Bonifaaswijk:

 

stboniface sint-bonifaas