Max Tilgenkamp of Stripmax is een Belgische cartoonist, illustrator en striptekenaar, geboren op 26 augustus 1978 in Brussel.

Hij studeerde in 2001 af aan de opleiding Beeldverhaal in het Saint-Luc in Brussel. Hij werkte even als grafisch vormgever bij Erg-Bruxelles, waarna hij werd aangenomen als illustrator en animator bij een reclame/event/webdesign bedrijf. Hij had andere ambities en verliet de reclame wereld om zijn carrière als cartoonist en striptekenaar te starten. Hij nam deel aan tal van onafhankelijke initiatieven rond het beeldverhaal, grafische vormgeving en muziek (plin tub, Foton, Home records, enz.). Hij creëerde affiches voor muziekconcerten en sociaal-culturele evenementen (Foton, PleinOpenAir du cinéma Nova, festival Micronomics, enz.), ontwierp cd – en dvd-covers (PPz30, Foton, bent object, enz.) en maakte strips voor o.a. Lapsus en Detruitu. Door zijn ervaring in de verschillende stijlen ontwikkelde hij zijn eigen stijl, een mix (collage) van het klassieke tekenen en de traditionele fotografie.

In 2006 maakte hij zijn eerste cartoon voor de krant Le Soir. Meer cartoons voor Le Soir volgden, zo vervangt hij regelmatig Pierre Kroll.

Sinds 2007 levert Max Tilgenkamp iedere vrijdag een strip voor de krant Metro. In dit jaar publiceerde hij tevens zijn eerste cartoons en strips voor het Franse satirische tijdschrift Psikopat.

In 2009 werd hij de officiële illustrator van de Liga voor de Mensenrechten (België) en illustreert hij hun driemaandelijkse krant Kroniek.

Sinds 2008 maakt hij cartoons voor de tijdschriften Moustique, Le Vif l’Express, Trends Tendances, The Economics, 24h01, Action Laïque, La Recherche, enz. Naast zijn cartoons, blijft hij grafisch werk ontwerpen zoals covers voor boeken en strips, logo’s en affiches voor concerten.