Na zijn carrière als uitgever van ‘la presse de jeunes’, besloot Clou van job te veranderen. Hij werd zelfstandig cartoonist en illustrator. Zijn cartoons verschenen in La Libre Enterprise, de economische bijlage van La Libre Belgique en Fladder (Croqu’Info). Hij maakte illustraties voor Bonjour en Tremplin et Dauphin, in opdracht van Presses Européennes, in Averbode. Zijn cartoons zijn nog steeds te vinden in publicaties van socialistische coöperaties, de Belgische vereniging van banken, la Fédération des Maisons Médicales of la Ligue des Familles. Hij maakte ook tal van illustraties voor reclamedoeleinden.

In 1996 werd hij de huiscartoonist van La Libre Belgique. Vanaf dan verschenen zijn cartoons dagelijks in de krant en dit 20 jaar lang. Naast zijn cartoons, maakte Clou voor La Libre Belgique regelmatig humoristische strips, zoals Le Quatrième Pouvoir, waarvan een selectie werd verzameld en uitgegeven door Luc Pire. In september 2000 maakte Le Quatrième Pouvoir plaats voor La Petite Bande de Clou, een verhaal voor kinderen en eerbetoon aan Charles Schulz, de schepper van Peanuts.

Clou won in juni 2010, als eerste Franstalige, de publieksprijs van het prestigieuze PCB (Press Cartoon Belgium). In 2012 ontving hij de tweede prijs PCE (Press Cartoon Europe).

In september 2012 kwam zijn boek Martel en Tête uit, een verzameling van zijn beste cartoons, uitgegeven door La Muette.

clou.over-blog.fr